Skip to content

ALTRES FRUITERS

L’any 2017 l’entitat APAEMA va executar una plantació de diferents varietats comercials d’albercoquer, per tal d’avaluar el seu comportament agronòmic en un model d’explotació ecològica i poder millorar-ne el cultiu, amb la finalitat d’obtenir dades fiables de 3 campanyes i poder difondre els resultats al sector.

A partir d’aquí i una vegada que ha entrat en producció la plantació d’aquesta experiència, APAEMA s’ha mostrat interessada en col·laborar amb l’Institut de Recerca Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) per avaluar diferents paràmetres de producció i de qualitat del fruit.

Paraules clau: albercoc, cultivars comercials, producció ecològica, floració, comportament agonòmic, qualitat del fruit, Porreres.

Llegeix més sobre aquesta experiència aquí.

L’any 2022 l’entitat APAEMA va executar una plantació de diferents varietats comercials d’alvocaters, per tal d’avaluar el seu comportament agronòmic en un model d’explotació ecològica i poder millorar-ne el cultiu, amb la finalitat d’obtenir dades fiables d’almenys 3 campanyes i poder difondre els resultats al sector.

A partir d’aquí i una vegada que ha entrat en producció la plantació d’aquesta experiència, APAEMA s’ha mostrat interessada en col·laborar amb l’Institut de Recerca Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) per avaluar diferents paràmetres de producció, qualitat del fruit i comportament del portaempelt.

Paraules clau: alvocat, Lamb Hass sobre diferents portaempelts, comparació Fuerte i Hass, producció ecològica, paràmetres de producció, qualitat del fruit, Esporles.

Llegeix més sobre aquesta experiència aquí.

Dins el marc del projecte de millora genètica del cirerer coordinat pel CITA, l’Institut de Recerca Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) ha arrencat aquesta experiència amb l’objecte d’estudiar les característiques morfològiques, fenològiques i nutricionals de varietats tradicionals de cirerer i, addicionalment, les necessitats d’hores de fred. Per aquest motiu, durant la campanya de 2022, es van sembrar 11 varietats tradicionals de cirerer a la finca de Planícia, Banyalbufar.

Dins l’experiència s’han avaluat diferents aspectes del germoplasma i el material vegetal, amb la intenció de determinar els principals descriptors de la varietat. També s’han estudiat la dormància, la biologia reproductiva i les necessitats d’hores de fred per conèixer millor la fenologia i el cicle de floració de les diferents varietats. Addicionalment, s’analitzaren paràmetres de producció i qualitat del fruit d’aquestes varietats.

Paraules clau: cirerer, varietat tradicional, floració, fenologia, hores de fred, qualitat nutricional, morfologia, producció.

Llegeix més sobre aquesta experiència aquí.

L’any 2020 l’entitat AGROMART BALEAR, SL va executar una plantació de diferents varietats locals d’albercoc, melicotó, pomera i prunera per tal d’avaluar el seu comportament agronòmic en un model d’explotació tecnificat i poder millorar-ne el cultiu, amb la finalitat de fer arribar aquests productes al consumidor final gràcies a la capacitat de comercialització en cadenes curtes de l’empresa.

A partir d’aquí i una vegada que han entrat en producció les plantacions d’aquesta experiència, AGROMART BALEAR, SL s’ha mostrat interessada en col·laborar amb l’Institut de Recerca Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) per avaluar diferents paràmetres de producció i de qualitat del fruit.

Paraules clau: albercoc, melicotó, pomera, prunera, paràmetres productius, caracterització del fruit, qualitat del fruit, Porreres.

Llegeix més sobre aquesta experiència aquí.

Back To Top
Search