CULTIU DEL GARROVER
Publicacions
El cultiu del garrover ha esdevingut una de les alternatives a tenir en compte pel sector dels fruits secs de les Illes Balears, ja que contràriament a l’ametller es tolerant al bacteri Xylella fastidiosa i en els darrers anys el preu de la garrova ha experimentat un augment important. Per altra banda, és un cultiu que funciona molt bé en terres de secà i, per tant, jugarà un paper important els propers anys en un escenari de canvi climàtic i amb escassetat de recursos hídrics. Des de l’IRFAP, conscients de la seva importància futura, s’ha anat fent recerca i investigant diferents aspectes del cultiu, alguns estudis dels quals es mostren a continuació:
- Llompart, M.; Barceló, M.; Pou, J.; Luna, J.M.; Eim, V.; Garau, M.C. (2023). Ceratonia siliqua L.: use of marginal lands for sustainable production. 7th International Symposium on Environmental Biotechnology and Engineering. Marsella. França. (Pòster).
- Barceló, M.; Pou, J., Llompart, M.; Luna, J.M.; Gálvez, I., Garau, M.C. (2023). Physicochemical description of traditional Ceratonia siliqua L. cultivars. 7th International Symposium on Environmental Biotechnology and Engineering. Marsella. França. (Pòster).
- Barceló-Anguiano, M.; Pou, J.; Llompart, M.; Luna, J.M.; Garau, M.C. (2022). El garrover (Ceratonia siliqua l.): un cultiu alternatiu adaptat a condicions marginals. VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes
Balears. Ed. Societat d’Història Natural de les Balears. ISBN 978-84-09-45184-5. (Pòster). - Garau, M.C.; Barceló, M.; Pou, J.; Llompart, M.; Luna, J.M. (2022). El rescat de varietats natives com a instrument per afrontar el canvi climàtic. VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears. Ed. Societat d’Història Natural de les Balears. ISBN 978-84-09-45184-5. (Ponència).
- Groske Díaz, V. (2016). Caracterización morfológica y agronómica del algarrobo (Ceratonia siliqua).